top of page
Search

2n taller de cal·ligrafia urbana


El proper dissabte 22 d’abril a partir de les 11h i fins les 15h, tots els nens i nenes amb les seves famílies tindran ocasió de penjar al carrer la seva “cal·ligrafia-panot”, una peça que han treballat a l’aula amb la col·laboració de les mestres i de l’equip directiu de l’escola.

A la cruïlla entre carrer Ali Bei, Ribes i Sicília, just al mig del “triangle” al davant de l’Estació del Nord, muntarem un artefacte anomenat POST-sITe Urbà, un element arquitectònic efímer que serveix per posar en pràctica accions artístiques al carrer i que es desmunta quan l’acció està acabada.

També es farà el taller PrintART. Els nens podran treballar diferents motius i estampats inspirats en el panot, símbol de l’espai públic de la ciutat de Barcelona.

És una intervenció artística-urbana organitzada per la comissió Escola i Barri amb la col·laboració del programa Interfícies del Centre d’Arts Santa Mònica. L’objectiu principal de l’activitat és plantejar una nova reflexió sobre la importància de l’apropiació de l’espai públic, i que sobretot els nens i nenes tinguin la possibilitat d’intervenir i participar.

La proposta s’emmarca en el projecte del Camí escolar que s’està posant en marxa enguany a la nostra escola (més informació a la pàgina camí escolar del nostre blog).


El passat 11 de març va tenir lloc una primera intervenció gràfica a l’espai urbà per socialitzar el Camí escolar, a càrrec de l’artista francesa Catie de Balmann. La proposta artística, denominada “

Mutacions de la Flor del Panot”, ha consistit en unes variacions gràfiques, amb una sèrie il·limitada de flors elaborades a partir de signes que conformen la flor del panot, el motiu tan típic de l’espai públic de Barcelona, amb plantilles que l’autora ha denominat espores. S’ha comptat amb la participació de nens i famílies de tres escoles del barri localitzades al llarg del carrer Ribes: Fort Pienc, Sagrat Cor i Pere Vila, així com de veïns i usuaris del carrer. Durant aquesta intervenció, s’han generat diferents maneres d’interacció entre veïns i gent del barri que han valorat l’acció de forma molt positiva. La intervenció també ha tingut ressò mediàtic a BTV.

Un altre cop, els nens i nenes estan esperant amb il·lusió deixar la seva “cal·ligrafia urbana” al carrer.

Vingueu tots! Us hi esperem!

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page