top of page
Search

Celebrem el Dia Internacional de les Dones

Un any més la Comissió d’Igualtat i Gènere de l’AMPA es coordina amb l’escola per celebrar el Dia Internacional de les Dones amb activitats que permetin reflexionar els nens i les nenes sobre les desigualtats que es donen en la nostra societat per raó de gènere.

Tant nens com nenes tenen clar que a l’escola tenen els mateixos drets i deures, les mateixes oportunitats per fer el que vulguin i la majoria pensen que a tot arreu és així, però la nostra societat està carregada de prejudicis: “Aquesta joguina és de nena”, “aquest esport és d’homes”, “aquesta feina és de dones”.

Dijous passat la Mari, l’Esther i l’Alessandro van venir a trencar uns quants tòpics i a explicar que tothom pot fer de tot, i que la diversitat sempre és una riquesa.

L’Esther va visitar els tres primers i els va explicar que va ser futbolista del Barça i que hi va entrar al mateix temps que el seu germà. Tot i jugar en la mateixa categoria, als nois els pagaven viatges i els donaven la roba de l’equip, les noies, en canvi, s’ho havien de pagar tot. Va explicar que ara això ja no passa i que en aquests moments no es fa aquesta diferència, però també sabem que les jugadores del futbol femení de primera divisió no tenen els sous astronòmics que tenen els seus companys masculins.

La Mari és boxejadora professional i va anar a parlar amb els dos grups de segon. Els va ensenyar els seus trofeus i els va explicar que quan ella era petita volia fer arts marcials, però que no l’hi van apuntar mai, així que ja tenia 26 anys quan va començar a fer kickboxing. Ho feia molt bé i un any més tard competia i viatjava per tot el món, cosa que li va permetre conèixer molta gent. Els va explicar el valor de l’esport i que hi ha categories de nois i de noies, i que tothom pot lluitar o fer el que es proposi.

L’Alessandro va anar amb els grups de tercer. Ell és maquillador i els va parlar sobre la màgia del maquillatge, que transforma i caracteritza i que et permet convertir-te o convertir els altres en qualsevol personatge de realitat o ficció. Els ha ensenyat fotografies dels seus treballs: maquillatges d’efectes especials –zombies, esquelets, superheroïnes, blaus i ferides–, maquillat­ges que fan que una noia de 18 anys sembli que en tingui 60, maquillatges de caracterització teatral, maquillatges que transformen homes en dones i dones en homes. Els ha explicat que en la seva professió hi ha homes i dones, i que no es veritat que els homes no es maquillen, que els que surten per la tele, per exemple, van tots maquillats.

Els grups de quart, cinquè i sisè han participat un any més en la gimcana igualitària, que enguany consistia en tres proves: una cursa que els permetia reflexionar sobre la diferència d’obstacles amb què es troben homes i dones per a desenvolupar-se professionalment; una activitat de recerca que els feia descobrir dones que havien sobresortit en alguna especialitat i, finalment, havien de fer una sopa de lletres que amagava termes que els portaven a discutir i reflexionar sobre el gènere, la diversitat, la igualtat, etc.

Un cop més, volem agrair que la direcció treballi per fer de la nostra escola un espai obert al món, que ajudi els nostres fills i filles a créixer consolidant valors com el respecte, l’empatia i la tolerància.

Seguim treballant perquè volem una societat més igualitària!! Feliç 8-M a tothom!!!

Comments


bottom of page