top of page
Search

El tió i l’Oncle Buscall




Benvolguts pares i mares de P3, P4 i P5

Els tions s’estan despertant als arbres. Mireu cada dia al matí si se n’ha despertat algun a l’entrada de l’escola perquè quan ho facin amb els vostres fills i filles haurem de trucar l’Oncle Buscall perquè vingui a despenjar-los. Això de ser “tió” vol dir que aquests troncs amb l’arribada del Nadal es tornen “màgics”, es queden a viure a les cases o a les escoles i nosaltres els hem de cuidar.

L’Oncle Buscall, com sabeu els que no sous nous,és un senyor que es passa la vida buscant els tions que es desperten als arbres i tenint-ne cura fins que els porta als nens. Ens ha dit que quan l’avisem el vindrà a buscar i el portarà a casa seva per ensenyar-li el que cal saber per fer de “tió”, i després el dilluns 19 ens el durà a l’escola perquè en tinguem cura. L’Oncle sempre ens diu que durant els dies que el “tió” sigui a l’escola l’hem de cuidar molt i tapar-lo amb una manteta. Per això la setmana vinent els nens i nenes hauran de portar-li menjar de casa  (galetes, pa, fruita…), i també caldrà que li cantem una cançó. Diu l’Oncle Buscall que si fem tot això, com que el tió és màgic, quan li cantem la seva cançó, si li piquem a sobre ens “cagarà” regalets a tots els nens i nenes d’Infantil (ho farem el dimecres 21).

Us enviem adjuntada la cançó i el conte de l’Oncle Buscall per si voleu gaudir-ne amb els vostres fills. Si voleu també podeu visitar els amics de l’Oncle i la seva història a www.onclebuscall.com, o deixar-li un missatge al Facebook o el Twitter. L’Oncle Buscall ens porta els Tions gràcies als Cosins de les AMPA de moltes escoles que l’ajuden (aquí mapa) i de les mestres i els nens que l’acullen i l’avisen quan es desperten els tions.

Passeu-ho bé amb els vostres fills i filles!

Cosins de l’Oncle Buscall

Comments


bottom of page