top of page
Search

L’escola Fort Pienc ens hem declarat insubmissa a la LOMCE

L’Escola Fort Pienc de Barcelona ens hem declarat insubmissa

 a la LOMCE (LOMQE en català). El Consell Escolar del 22 de maig ha rebutjat aquesta Llei Wert d’Ensenyament pels següents motius:

a)      va contra el model d’immersió lingüística del català,

b)      atempta el dret de participació democràtica de les famílies, professorat i alumnes en el govern dels centres,

c)      obliga a triar entre l’assignatura de religió catòlica o una altra,

d)      canvia radicalment els criteris de concertació de l’Ensenyament amb els centres privat,

e)      rescabala a la Generalitat més competències sobre el currículum.

Què més podem fer ara en les nostres escoles per resistir activament l’aplicació de la LOMCE? En base a les recomanacions del  manual de la FaPaC, la Xarxa d’escoles Insubmisaes i la Fundació Jaume Bofill:

1/ DEMOCRÀCIA. Mantenir la participació de les famílies i els mestres en el govern del centres.  Això significa que els equips directius apliquin un lideratge democràtic i  assumeixin com a vinculants els acords votats en els Consells Escolars.

2/ INNOVACIÓ. Generar  els propis  recursos educatius i deixar d’utilitzar els llibres de text que les editorials publicaran amb els continguts de la LOMCE. En substitució dels llibres els claustres de professors i mestres poden desenvolupar els seus propis  projectes i continguts educatius mantenint l’Ensenyament per competències, la immersió lingüística i el desenvolupament del pensament crític.

3/ SISTEMA D’AVALUACIÓ ALTERNATIU AL DE LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES: crear plans individualitzats per cada centre adaptats a les pròpies característiques. Aquest sistema d’autoavaluació substituiria a les actuals proves de competències bàsiques que promouen la competitivitat entre centres educatius i les llistes de rànquings. Com que el professorat no pot negar-se a passar la prova, hem de ser les famílies que ens oposem a que els nostres fills i filles facin aquestes proves sense incidència acadèmica.

Les famílies, els i les docents i els equips directiu ens podem posar d’acord, centre per centre, en millorar el vincle escola-família i crear els nostres propis recursos i Projectes educatius. Uns Projectes educatius propis a cada centre amb una participación activa de les famílies han de permetre resistir la influència negativa que sobre l’èxit escolar i el canvi de valors representa la LOMCE.

Declaració_Insubmissió_LOMCE (Consell Escolar 22/05/14)

Comissió per la Qualitat de l’Ensenyament / AMPA Fort Pienc

Comments


bottom of page