top of page
Search

Printempa Lila

El Printempa Lila va ser una festa especial, una festa dedicada a les dones, una festa relaxada, participativa, dinàmica, i compromesa.

Vam tenir a l’escola l’oportunitat de conèixer el projecte de la xarxa antirumors que ens va portar la comissió de social. Mitjançant una paradeta a l’entrada de l’escola, on es feia entrega d’un punt de llibre amb el logo de la Xarxa: el llapis que esborra rumors! També vam posar un tattoo antirumors, que esperem que ens ajudi en la tasca de totes d’informar-nos, pensar… i actuar, per a fer una escola més integradora. A les 12:00 van venir dues pallasses a fer la ruta del rumor, una activitat teatralitzada en la qual, a través de jocs i diferents proves, van fer reflexionar tothom, a través de l’humor, sobre estereotips i prejudicis que ens ronden, i sobre com s’escampen els rumors. Tot un èxit!

Des de la Comissió d’Igualtat i Gènere es van preparar un munt d’activitats. Hi va haver una exposició d’il·lustracions de dones que han fet història (malgrat que sovint no tinguin cap reconeixement); un joc de preguntes per descobrir si els protagonistes de determinats fets o invents eren homes o dones; es va fer un taller participatiu a partir d’un visionat de publicitat i vídeos virals que va afavorir el debat i la reflexió dels adults sobre corresponsabilitat i coeducació. I a més hi va haver unes cúpules gegants de joc cooperatiu, durant tot el dia les criatures van poder jugar amb els jocs de fusta d’habilitat i coneixements. [metaslider id=6787 cssclass=” alignnormal”]

El punt d’inflexió de la jornada va ser l’inici del vermut, on les famílies, de manera molt distesa, vam gaudir d’aquest elixir acompanyat d’una increïble tapa de salmorejo amb seitó de la Jara, mare de l’escola i andalusa, ens va regalar a tots -bé, esperem que li hagin pagat els ingredients, almenys-. Com sempre, el Roger i el seu equip de cuinerots –com diu ell- es van fer càrrec de reunir-nos a tot@s al voltant de la taula del pati on vam menjar un trinxat deliciós, acompanyat de botifarra amb mongetes. Els vermuts van facilitar les converses de sobretaula, moltes d’elles arran de la temàtica proposada a la festa. Èxit! [metaslider id=6803 cssclass=” alignnormal”]

La tarda va transcórrer amb tranquil·litat. Les famílies es barrejaven, les solucions al joc de formació apareixien, l’activitat de comunicació feia reunir els nens i les nenes entorn de dibuixos, la festa s’anava acomiadant. Però a tots i totes de l’AMPA, i esperem que també a les famílies, ens va quedar un regust de boca d’haver passat un diumenge allà on ens agradava estar.

Us volem agrair des de l’AMPA la participació de totes les famílies per fer que en el Printempa Lila tot@s ens hi trobéssim a gust. Aquesta escola ens agrada. I des de l’AMPA continuarem fomentant que us hi barregeu i que la gaudim tots al màxim. Per a més de l’AMPA, continueu connectades.

Comments


bottom of page