top of page
Search

Recomanació llibres no sexistes per aquest Sant Jordi

Hola famílies!!!!

Com que sembla que els contes no sexistes i amb perspectiva de gènere s’han posat de moda, i s’aproxima Sant Jordi, des de la Comissió d’Igualtat i Gènere han pensat que podia ser una bona idea recomanar-nos alguns títols.

INFANTIL (P3, P4 i P5)


Cua de sirena

En Roc estava més marejat que un allioli. No entenia res de res del que el cranc li havia dit… No entenia per què era una cosa que s’havia de convertir en una altra. A més a més, per sempre més! Una cosa o l’altra. Blanc o negre. Carn o peix. Nen o nena, humà o sirena… Com si només hi hagués dues opcions! No pot ser que una decisió sigui també que no vols prendre umna decisió?


Georgiana i la dragona

La veritable història de la Georgina i la Dragona. Obriu bé els ulls i les orelles. Tanqueu la boca, que no hi entren mosques. I estigueu preparats per descobrir exactament com la terrible Dragona va terroritzar un poble sencer. Com va estar a punt de menjar-se un príncep bell i delicat per a saciar la seva gana voraç. I com la Georgina, la més valenta de totes les valentes, va solucionar aquest embolic amb audàcia, ferocitat i… humor. Molt d’humor. Perquè potser les coses no són com ens les han explicat. I potser les roses eren blanques. O grogues.


Max i els superherois

Al Max el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit. En realitat, es tracta d’una superheroïna: Megapower! Ella és valenta, pot programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal… Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què.

PRIMER CICLE PRIMÀRIA (1er i 2on)


Pessigolles

És un conte que narra el descobriment de l’autoplaer per part d’una nena. Es una recurs útil per poder acompanyar la sexualitat.


Famílarium

Famílium és més que un joc i més que un conte, és per llegir i per jugar alhora. Els protagonistes del conte són nens i nenes de 12 famílies diferents . El joc consisteix en llegir la història de cada nen o nena i cercar el dibuix de la família que li correspon. Trobaran models de famílies com la transcultural, la reconstituïda o l’adoptiva. D’aquesta manera reconeixeran una realitat diversa i rica que ampliarà i actualitzarà el concepte de família.


En rugits i l’orelles

El caçador i la presa, dues vides paral·leles i independents que s’emmirallen en pàgines partides, però que s’uneixen quan trenquen amb la tradició i es fan amics.

CICLE MITJÀ DE PRIMÀRIA (3er i 4art)


Ottolina i la gata groga

Els pares de l’Ottolina sempre són de viatge i ella viu amb un ésser pelut molt simpàtic. Entre tots dos es fan un fart de riure i desemmascaren una banda de lladres de gossos.


El desig de la Ruby

En una antiga ciutat de la Xina viu la Ruby. Ella és diferent de totes les nenes del seu temps. Un emotiu homenatge a la independència d’esperit, inspitrat en la biografia de l’àvia de l’autora. Un retrat d’una nena que s’esforça per ser millor i d’una família que recompensa la seva perseverança i el seu valor per afrontar reptes.


El monstruo

Dos hermanos viven con un monstruo: es alto y fuerte y escupe espuma por la boca. Un texto que nos ayudará a reflexionar sobre la violència de género.

CICLE SUPERIOR (5è i 6è)


El noi del vestit

En Dennis viu en una casa normal, en un carrer normal, i sembla que la vida no té gaire res per oferir-li. Però sí que té somnis i, un cop es decideix a seguir-los, les coses comencen a canviar al seu voltant.


Un petó de mandarina

El Tavi s’enamora de la Vanina el primer dia que la veu asseguda a la classe. Ella ha arribat d’un país llunyà, envoltada de misteris. El Tavi no tindrà el camí gens fàcil: cada vegada que es vol acostar a la Vanina, el Ricky i els seus col·legues li barren el pas. Això l’ajuda a descobrir que hi ha una pila de coses d’ell mateix que no sabia, i que, quan s’ho proposa, pot arribar lluny.


Els grans em fan por

És el 4art títol de “L’arbre de la vida”, una col·lecció d’històries tendres i plenes de complicitat per a ajudar nens i nenes a entendre certes situacions complicades de la seva vida o de la dels seus amics. Aquest llibre evoca, en forma de ficció, la delicada qüestió de la violència de determinats adults vers els infants i les dificultats que tenen aquests per entendre-ho. També s’hi proposen una sèrie de respostes per tal que aprenguin a dir “no” i sàpiguen protegir-se millor, sense incitar-los a rebutjar la tendresa de la seva família o desconfiar de tothom sense motiu.

Us desitjem unes molt bones vacances de Setmana Santa.

Comments


bottom of page