top of page
Search

Resum de la xerrada sobre primers auxilis

Per tercer any consecutiu la Comissió de Formació de l’AMPA ha organitzat conjuntament amb l’àrea de pediatria del CAP Pare Claret les accions formatives sobre Primers auxilis que es portaran a terme a la nostra escola durant aquest curs.

Així, el passat 7 de febrer es va fer la xerrada per a pares i mares on el pediatra Nicola Portolani i la infermera Marina Cruz ens van transmetre com n’és d’important l’actuació immediata davant una situació de pèrdua del coneixement o de parada cardíaca. Els primers minuts d’atenció són essencials!

L’ordre prioritari d’actuació ha de ser, en funció de la situació amb què ens trobem (accident de trànsit, accident domèstic, estem sols davant la situació o acompanyats…): establir un espai segur per a qui ha de socórrer, detectar si la persona té consciència i respon, sol·licitar ajuda demanant que algú truqui al 112 o 061, detectar si la persona respira, i en funció d’això, obrir les vies respiratòries i iniciar les insuflacions, i el massatge cardíac si és necessari.

Vam aprendre que les pautes bàsiques són fer 15 pressions toràciques per cada 2 insuflacions d’aire, o bé 30 en el cas de les persones adultes. També que la posició front-mentó ajuda a obrir les vies respiratòries, quina és la posició lateral de seguretat (que facilita l’expulsió d’aigua si la persona s’ha ofegat o si vomita) i la maniobra de Heimlich, per als casos que la criatura o la persona que hem d’atendre s’estigui ofegant amb algun petit tros d’un aliment o similar.

En els casos d’obstrucció de via aèria hauríem de seguir la següent pauta:

No obstant, us encoratgem a participar en següents convocatòries, atès que la sessió és eminentment pràctica i el massatge cardíac s’ha de practicar amb el maniquí!

Per últim, explicar-vos que aquesta acció formativa es complementa amb una sessió que farà l’alumnat de 5è, adaptada al seu nivell, el proper 2 d’abril.

Informació d’interès:

Asociación Española de Pediatria: EnFamilia: https://enfamilia.aeped.es/

Prevención de accidentes: https://enfamilia.aeped.es/prevencion

Temas de Salud: https://enfamilia.aeped.es/temas-salud Telèfon de l’Institut Nacional de Toxicologia: 915 620 420

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page