top of page
Search

Resum Xerrada: Quin nadal vols explicar als teus fills?

S’acosta el Nadal, veiem les llums per tot arreu. Hi ha qui ho viu amb alegria i il·lusió, amb ganes d’estar amb la família i reviure les tradicions igual que els nostres fills i filles, però també hi ha qui s’estressa amb tot el que comporten aquests dies (compres, àpats, trobades familiars,…), aquell a qui el Nadal ni li va ni li ve i, fins i tot, aquell qui que s’enyora.

El passat 13 de novembre la Comissió de Formació va fer la primera sessió formativa d’aquest curs convidant la Yessica Clemente, assessora de família i divulgadora d’un canvi de mirada cap a la infància. Ens va plantejar un espai de reflexió molt interessant per parar-nos a pensar sobre quin tipus de Nadal ens agradaria explicar als nostres fills i filles.

Segurament molts guardem un record especial del nostre Nadal infantil. Però, ara que som mares i pares, està en sincronia el que volem viure pels Nadals i el que transmetem als nostres infantsfills (valors, tradició, creences…)? Sabem conservar la màgia de les tradicions però sense mentides? Sabem gestionar les trobades familiars i les diferents formes de viure el Nadal i els regals? Gaudim del Nadal sense estrès? Ens deixem portar pel consumisme? I, què regalem: el que volen els nens io nenes o el que nosaltres volem?

A partir de preguntes com aquestes, la Yessica ens va fer pensar sobre els valors que transmetem i les tradicions que conservem, els presents que fem, el ‘tempo’ que marquem i com gestionem els familiars (trobades “obligatòries”, regals,…). I ens va proporcionar algunes recomanacions per aconseguir viure el Nadal respectant altres maneres de celebrar-lo però també amb la fermesa del que volem transmetre, l’amor, la calma i la responsabilitat. I com podem començar a fer-ho? En primer lloc, serà important identificar els nostres valors i saber què és el més important del Nadal per a nosaltres; després ens caldrà alinear la nostra intenció amb els nostres pensaments, emocions, paraules i acció i, arribat aquest punt, ens haurem de plantejar des d’on ho fem.

Per acabar, la Yessica també ens va mostrar algunes idees alternatives per a decorar casa nostra aquestes festes fent participar els nostres fills i filles, enfortint alhora el sentiment de pertinença.

La Yessica, que també es defineix com a generadora de reflexió, de ben segur que va aconseguir que tothoms marxéssim cap a casa reflexionant i pensant el Nadal que ens agradaria tenir. Qui sap, potser ens caldrà una mica de temps i no sigui aquest proper Nadal però, poc a poc i amb petits canvis, podem aconseguir viure les festes com realment ens agradaria (si és que encara no ho fem) i saber gaudir-les una mica més.

Bones festes a tothom!

Links d’interès Rejuega.com

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page