top of page
Search

UNGAMBIKULÀ – Treballant els bons hàbits al menjador (P4, P5, 1r, 2n i 3r)

Un personatge arriba amb una capsa a la mà i explica als nens i nenes que ve d’unes terres llunyanes on no hi arriba el sol ni els colors. D’aquest indret del món en diuen Ungambikulà. Hi fa molt fred, no hi creixen les flors ni hi volen les papallones. Els nens i nenes d’aquest país estan tristos perquè mai han vist el mar blau ni sentit l’escalfor ni la llum del sol. Mai han olorat el perfum d’una flor ni escoltat el cant dels ocells.

foto 3ret

Els únics ocells que viuen allà són uns ocellots negres que també estan tristos i voldrien conviure amb d’altres ocells.

De fet, aquests ocellots negres són els que més lluny d’aquestes terres han anat. Ells han conegut altres indrets on hi ha colors i escalfor del sol. S’han fet amics d’altres ocells de tot el món i junts s’han proposat fer arribar el sol, els colors i l’alegria a aquestes terres fosques i grises d’Ungambikulà.

foto 2ret

Per fer-ho, un mag els va dir als ocells que només ho podrien fer amb l’ajut dels nens i nenes del món. Els ocells ens faran arribar les notícies d’aquell país mitjançant unes capses màgiques que repartiran a les escoles.

Allà els nens i nenes del país sense colors explicaran què necessiten de tots nosaltres.

Amb el nostre ajut, els ocells podran portar el sol i els colors aquest país tan trist. Com més ens esforcem més ràpid volaran. I així entre tots aconseguirem tornar l’alegria als nens i nenes dUngambikulà.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page